Počet mešít v poslednom desaťročí prudko narástol

NETKY.SK • 1 Marec 2012, 07:53 • 2 min
Počet mešít v poslednom desaťročí prudko narástol

Počet mešít v poslednom desaťročí prudko narástol - Politika Množstvo mešít v Spojených štátoch v poslednom desaťročí prudko narástlo, napriek protestom proti moslimským modlitebniam po teroristických útokoch z 11. septembra 2001, uviedla v stredu tlačová

slovakia

left justify in out

img

Množstvo mešít v Spojených štátoch v poslednom desaťročí prudko narástlo, napriek protestom proti moslimským modlitebniam po teroristických útokoch z 11. septembra 2001, uviedla v stredu tlačová agentúra AP.
      Nové islamské centrá slúžia moslimom, ktorí sa presťahovali na predmestia a imigrantom prichádzajúcim z Afriky, Iraku a ďalších krajín. Vyplýva to z novej štúdie, vypracovanej pod vedením profesora Ihsana Bagbyho z univerzity v Kentucky.
      Celkovo realizátori štúdie napočítali v Spojených štátoch 2106 islamských centier, pričom v roku 2000 ich bolo 1209 a 962 v roku 1994. 
      Približne štvrtina centier bola postavená v rokoch 2000-2011, keď islamská komunita čelila intenzívnemu dohľadu vládnych úradov a podozrievavej verejnosti.
      V roku 2010 vyvolali protesty proti islamskému centru v blízkosti lokality Ground Zero celoamerickú diskusiu o islame, extrémizme a náboženskej slobode.
      Podľa Bagbyho slov zistenia štúdie ukazujú, že moslimovia si vytvárajú miesta pre seba napriek silným reakciám. "Je to rastúca, zdravá moslimská komunita, ktorá je v USA dobre integrovaná," povedal Bagby. Dodal, že ide o to najlepšie posolstvo, ktoré môžu vyslať do sveta, a najmä do moslimského sveta.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies