Počet ľudí nakazených osýpkami v USA sa opäť zvýšil

NETKY.SK • 6 Máj 2019, 17:13 • 2 min
Počet ľudí nakazených osýpkami v USA sa opäť zvýšil

NEW YORK - V USA zaznamenali 60 nových prípadov ľudí nakazených osýpkami. Ich celkový počet sa tak podľa údajov z minulého štvrtka zvýšil na 764.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v pondelok agentúra AP s odvolaním sa na americké zdravotnícke orgány. Počet ľudí nakazených týmto ochorením je v Spojených štátoch najvyšší za posledných 25 rokov.

 

V roku 1994 sa v USA vyskytlo 963 prípadov ľudí s osýpkami. Najviac prípadov sa objavilo v štáte New York. V meste New York ich bolo 41 a v priľahlom okrese Rockland 11. Väčšinu z nich tvorili nezaočkovaní príslušníci ortodoxných židovských komunít.

Celkovo sa osýpky vyskytli už v 23 amerických štátoch, najnovšie k nim pribudla Pensylvánia.

 

 

Osýpky - kedysi bežné ochorenie -, sa postupne objavovali zriedkavejšie po očkovacích kampaniach, ktoré sa začali v 60. rokoch 20. storočia.

 

Patria k najviac nákazlivým ochoreniam a rýchlo sa šíria vzduchom najmä medzi neočkovanými ľuďmi - stačí kýchnite či zakašľanie. Spôsobujú časté komplikácie - zápaly priedušiek, pľúc i centrálneho nervového systému, ktoré môžu byť smrteľné. Najúčinnejším preventívnym opatrením proti nim je očkovanie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies