Počet ľudí nakazených cholerou sa v Jemene vyšplhal na milión

NETKY.SK • 21 December 2017, 13:46 • 2 min
Počet ľudí nakazených cholerou sa v Jemene vyšplhal na milión

DUBAJ - Počet prípadov podozrenia na choleru sa v Jemene vyšplhal na hranicu jedného milióna, pričom viac ako 80 percent obyvateľov tejto krajiny nemá prístup k zdravotnej starostlivosti a trpí nedostatkom jedla, paliva, čistej vody.

slovakia

left justify in out

Približne 815-tisíc podozrivých prípadov cholery a 2156 úmrtí zaznamenali v Jemene už v októbri tohto roku. Denne sa tu objaví približne 4000 nových prípadov a viac než polovica z nich u detí vo veku do 18 rokov.

 

Občianska vojna, nálety a pozemné boje pripravili o život tisíce civilistov a dostali Jemen, najchudobnejšiu krajinu arabského sveta, na pokraj hladomoru.

 

Táto krajina sa zmieta v konflikte od roku 2014, keď šiitskí povstalci - húsíovia - postúpili na juh a dobyli metropolu Saná, čo donútilo vládu prezidenta Abda Rabbuha Mansúra Hádího ujsť a požiadať o vojenskú intervenciu susednú Saudskú Arábiu a štáty Perzského zálivu.

 

Podľa Organizácie Spojených národov (OSN) Jemen v súčasnosti zažíva najhoršiu humanitárnu krízu na svete.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies