Počet last minute pobytov sa tento rok výrazne znížil

NETKY.SK • 26 Júl 2013, 14:57 • 2 min
Počet last minute pobytov sa tento rok výrazne znížil

BRATISLAVA - Počet last minute pobytov sa tento rok v porovnaní s minulou sezónou výrazne znížil. Uviedol to pre TASR obchodný riaditeľ spoločnosti Hydrotour, cestovná kancelária, a. s., Juraj Sliacky.

slovakia

left justify in out

"Ide o pokles pobytov zaradených do last minute predaja až o 25 %. Ceny last minute pobytov zostali v roku 2013 približne na úrovni minulého roku pri porovnaní rovnakej dĺžky pobytu. Keďže viaceré destinácie prešli zmenou v ponuke dĺžky pobytov - z 11/12-dňových prešli na 8-dňové, tak sa aj ceny čiastočne upravili," priblížil.

Hitom tejto sezóny je podľa neho opäť Turecko. "Výrazný comeback zaznamenávajú destinácie v Grécku – Rhodos, Kréta, Korfu, Peloponez," informoval.

Príčinou oživenia záujmu o Grécko je podľa Sliackeho hlavne mediálne upokojenie situácie v Grécku. Viacerí klienti sa po dvoch sezónach totiž presvedčili, že služby v turizme zostali napriek politickej a ekonomickej kríze Grécka na výbornej úrovni. "Z ostatných destinácií Španielsko zotrváva približne na číslach z roku 2012. Výraznejšie si polepšilo Taliansko – Sardínia, Sicília a Cyprus," poznamenal.

Upozornil, že v posledných rokoch opäť stúpa počet klientov cestujúcich na dovolenkový pobyt letecky. Akurát sa pomaličky mení trend dĺžky dovolenkového pobytu z 11/12-dňových pobytov na jednotýždňový pobyt, keď klient ide za sezónu radšej dvakrát na kratšiu dovolenku ako jedenkrát na dlhšiu. "Tento trend vidieť v zvýšenej miere," zdôraznil.

"Individuálna, či autobusová doprava kopíruje leteckú dopravu, takže sa počty dovolenkárov postupne dostávajú na, ale aj nad úroveň roku 2009," dodal Sliacky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies