Počet kolapsov z tepla klesá, vo štvrtok ich bolo 89

NETKY.SK • 26 Júl 2013, 17:28 • 2 min
Počet kolapsov z tepla klesá, vo štvrtok ich bolo 89

BRATISLAVA - Počet kolapsov pre extrémne horúčavy od začiatku týždňa klesá. Kým v pondelok evidovali zdravotní záchranári 140 prípadov, vo štvrtok ich bolo 89.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA ďalej informoval hovorca Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby SR Boris Chmel, najviac ľudí skolabovalo v Košickom kraji a najmenej v Trenčianskom kraji.

Z 89 ľudí, ktorí vo štvrtok skolabovali, bolo 51 žien, 37 mužov a jedno dieťa, informoval Chmel. Najviac prípadov riešili záchranári v Košickom kraji, kde skolabovalo 18 ľudí. Najmenej prípadov - šesť sa stalo v Trenčianskom kraji. Chmel doplnil, že až 68 ľudí museli záchranári previezť na ďalšie ošetrenie do nemocnice. 

Slovensko tento týždeň zažíva extrémne horúce dni a tropické noci. Maximálna denná teplota stúpla v druhej polovici pracovného týždňa najmä v južných okresoch západného a stredného Slovenska na 33 až 35 stupňov, cez víkend by mohla dosiahnuť 36 až 38 stupňov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies