Počet hospitalizovaných s kliešťovou encefalitídou v Košiciach sa výrazne znížil

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 12:39 • 2 min
Počet hospitalizovaných s kliešťovou encefalitídou v Košiciach sa výrazne znížil

KOŠICE- Z Košickej Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura (UNLP) prepustili väčšinu pacientov, ktorí sa nakazili kliešťovou encefalitídou. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa nemocnice Ladislava Šustová.

slovakia

left justify in out

Na Klinike infektológie a cestovnej medicíny (KICM) UNLP Košice bolo od prvého výskytu ochorenia doposiaľ hospitalizovaných spolu 33 pacientov s potvrdenou diagnózou kliešťová meningoencefalitída. Jedného pacienta prijali počas uplynulého víkendu. Pacienti sa mali nakaziť konzumáciou ovčieho syra.

 

"Z celkového počtu hospitalizovaných bolo doteraz prepustených domov 26 pacientov. V nemocnici tak ostáva už len sedem nakazených. Kritický priebeh tohto vírusového ochorenia sme u pacientov nezaznamenali," uviedla Šustová.

 

Zároveň zdôraznila, že vyšetrenia krvi a mozgovomiechového moku, u všetkých doposiaľ hospitalizovaných pacientov, jednoznačne potvrdili kliešťovú meningoencefalitídu.

 

Pacientom je podávaná symptomatická liečba, konkrétne lieky na tlmenie zápalu v centrálnom nervovom systéme, ako aj lieky na zníženie tlaku v lebke.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona