Počet falošných bankoviek v obehu sa oproti minulému roku zdvojnásobil

NETKY.SK • 9 December 2014, 09:08 • 2 min
Počet falošných bankoviek v obehu sa oproti minulému roku zdvojnásobil

BRATISLAVA – Polícia zaznamenala oproti minulému roku dvojnásobný nárast počtu falošných bankoviek. Distribútormi sú podľa jej zistení občania Rumunska, Maďarska a Bulharska, ktorí sa zameriavajú najmä na väčšie mestá.

slovakia

left justify in out

Páchateľom hrozí trest odňatia slobody na sedem až desať rokov. "Za 11 mesiacov minulého roku to bolo 96 kusov falošných 50-eurových bankoviek, v tomto roku ich bolo 236. V prípade 100-eurových bankoviek to vlani bolo 98 kusov, v tomto roku 227," informoval TASR hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

 

Hovorca priblížil, že falzifikáty sú na prvý pohľad nerozpoznateľné a do obehu sú uvádzané opatrne – po jednom až dvoch kusoch na rôznych prevádzkach. Ich uvedenie do obehu vo väčšom množstve je známe pri internetovom nákupe mobilných telefónov.

 

"Ak má ktokoľvek podozrenie, že pri platbe prijal falošné peniaze, mal by to oznámiť čo najskôr polícii. Pokiaľ by takými peniazmi opäť platil, mohol by sa dopustiť trestného činu, za ktorý hrozí až dvojročný trest odňatia slobody," dodal Slivka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona