Počet dôchodcov, ktorí si nechávajú posielať dôchodok, stále narastá

NETKY.SK • 19 August 2016, 10:08 • 2 min
Počet dôchodcov, ktorí si nechávajú posielať dôchodok, stále narastá

BRATISLAVA - Sociálna poisťovňa poukazuje v súčasnosti na bankové účty 940.656 dôchodkov, v hotovosti ich vypláca 404.615.

slovakia

left justify in out

V júli 2016 zaregistrovala 6763 žiadostí o zasielanie dôchodkov na účet v banke, čo predstavuje za posledné roky najvyšší mesačný nárast.

 

Pomer spôsobu výplaty dôchodkov sa v prospech bankových účtov zmenil v roku 2012 a odvtedy sústavne narastá. Sociálna poisťovňa odporúča tento spôsob výplaty z viacerých dôvodov. Predovšetkým ide o bezpečnosť. Dôchodok na bankovom účte je bezpečne uložený a vklady sú chránené štátom.

 

Okrem toho prijímateľ dôchodku nemusí čakať na poštového doručovateľa, peniaze na účet dostane, aj keď je mimo bydliska alebo pri nepredvídateľných okolnostiach, napríklad počas pobytu v nemocnici.

 

Na bankovom účte sú peniaze kedykoľvek dostupné v sieti bankomatov, okrem toho dôchodca využíva pohodlné platenie kartou alebo prostredníctvom internet bankingu. Ďalšia výhoda spočíva v tom, že dôchodca má peniaze na účte úročené, zároveň účet môže využívať na ďalšie platby ako napríklad inkaso, platobné príkazy a nemusí chodiť na poštu, aby ich uhradil.

 

Medzi výhody zasielania dôchodku na bankový účet patrí prehľadnosť, pretože dôchodca získava úplný prehľad o doručených dôchodkov a ich výške v jednotlivých mesiacoch, čo je pre neho výhoda aj pri otázkach alebo nejasnostiach ohľadom výšky alebo termínu doručenia dôchodku pri kontakte so Sociálnou poisťovňou.

Informovala Sociálna poisťovňa.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona