Počet dlhodobo nezamestnaných na Slovensku stúpol o stovky

NETKY.SK • 28 Júl 2015, 11:24 • 2 min
Počet dlhodobo nezamestnaných na Slovensku stúpol o stovky

BRATISLAVA - Úrady práce na Slovensku evidovali ku koncu júna tohto roka vyše 75,2 tisíc osôb, ktoré boli bez práce viac ako štyri roky. V porovnaní s koncom júna minulého roka ide o nárast o 624 osôb.

slovakia

left justify in out

Počet nezamestnaných, ktorí sú evidovaní na úrade práce viac ako jeden rok, ku koncu júna medziročne klesol o 19,5 tisíca na 189,8 tisíc osôb. Vyplýva to zo štatistík Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Počet dlhodobo nezamestnaných, ktorí sú v evidencii úradov práce viac ako štyri roky, oproti júnu vlaňajška vzrástol v šiestich krajoch na Slovensku. Najvýraznejší nárast zaznamenal Košický kraj, a to o 306 osôb na 17,7 tisíc ľudí.

 

Nasleduje Bratislavský kraj, v ktorom sa počet dlhodobo nezamestnaných nad štyri roky medziročne zvýšil o 294 osôb na takmer 1,3 tisíc. Tretí najhorší je v náraste počtu dlhodobo nezamestnaných nad štyri roky Nitriansky kraj. Kým v júni minulého roka v ňom bolo bez práce viac ako štyri roky vyše 6,8 tisíc evidovaných nezamestnaných, v júni tohto roka už išlo takmer o 7,1 tisíca uchádzačov o prácu. V Žilinskom kraji počet dlhodobo nezamestnaných v tejto kategórii za rovnaké obdobie stúpol o 198 osôb na vyše 5,3 tisíca.


Trenčiansky kraj vykázal ku koncu júna tohto roka takmer 3,9 tisíc nezamestnaných, ktorí si hľadajú zamestnanie viac ako štyri roky. Oproti koncu júna 2014 ide o nárast o 185 ľudí. V Trnavskom kraji sa počet dlhodobo nezamestnaných nad štyri roky v rovnakom období zvýšil o 98 osôb na 2,3 tisíc ľudí. V evidencii úradov práce viac ako štyri roky bolo v Banskobystrickom kraji ku koncu júna tohto roka vyše 17,5 tisíca ľudí, čo je oproti júnu vlaňajška pokles o 422 osôb.

 

Druhým krajom, v ktorom v júni tohto roka počet nezamestnaných vedených v evidencii nad 4 roky medziročne klesol, bol Prešovský kraj. Ku koncu šiesteho mesiaca tohto roka bolo v tomto kraji bez práce viac ako štyri roky vyše 20,1 tisíc ľudí, čo je oproti koncu júna 2014 menej o 314 osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies