Počet cudzincov v zariadeniach polície sa mení, tábory pre utečencov sú aj na východe SR

NETKY.SK • 20 September 2015, 12:40 • 2 min
Počet cudzincov v zariadeniach polície sa mení, tábory pre utečencov sú aj na východe SR

BRATISLAVA - Počet cudzincov v Útvaroch policajného zaistenia v Sečovciach i v Medveďove sa stále mení, a to vzhľadom na aktuálne dianie. Do zariadenia v Medveďove sa spolu zmestí 152 ľudí, do zariadenia v Sečovciach 176, agentúru SITA informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová.

slovakia

left justify in out

Slovensko má však pre migrantov k dispozícii aj záchytný tábor v Humennom a pobytové tábory v Opatovskej Novej Vsi a v Rohovciach, ktoré sú pod gesciou Migračného úradu SR. V Humennom je kapacita 524 miest, v Rohovciach 140 miest a v Opatovskej Novej Vsi rovnako 140 miest.

 

Ako pre agentúru SITA ďalej uviedla Michaela Paulenová z tlačového odboru kancelárie ministra vnútra, "kapacita záchytného tábora v Humennom je však využívaná aj na humanitárne transfery na základe dohody medzi slovenskou vládou, Úradom vysokého komisára OSN pre utečencov a Medzinárodnou organizáciou pre migráciu o humanitárnom transfere utečencov, ktorí potrebujú medzinárodnú ochranu cez Slovensko."


K 16. septembru bolo v záchytnom tábore v Humennom deväť žiadateľov o azyl a 68 utečencov v rámci humanitárneho transferu. V pobytovom tábore v Opatovskej Novej Vsi boli štyria žiadatelia o udelenie azylu, v Rohovciach ich bolo k 16. septembru 19.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies