Počet členov britskej Dolnej snemovne sa zníži zo 650 na 600

NETKY.SK • 12 Február 2016, 13:37 • 2 min
Počet členov britskej Dolnej snemovne sa zníži zo 650 na 600

LONDÝN - Britská vláda dnes potvrdila, že uskutoční svoj zámer znížiť počet poslancov v Dolnej snemovni zo súčasných 650 na 600.

slovakia

left justify in out

Vláda zároveň odmietla správu poslaneckého výboru zloženého zo zástupcov viacerých strán, ktorá tento krok označuje ako neopodstatnený. Informoval o tom denník Guardian.

 

V reakcii na správu politického a ústavnoprávneho výboru Dolnej snemovne zverejnenú vlani v marci vláda uviedla, že nevidí "dôvod túto otázku znova otvárať", čo znamená, že bude pokračovať v realizácii svojho plánu znížiť počet poslancov. Vláda premiéra Davida Camerona chce tiež zabezpečiť, aby počet voličov ani v jednom volebnom obvode nepresahoval celoštátny priemer o viac ako päť percent.

 

Zverejnené štúdie naznačujú, že vládnuca Konzervatívna strana by realizáciou uvedeného zámeru získala až 20 parlamentných kresiel. To sa nepáči opozičnej Labouristickej strane, ktorá konzervatívcov obviňuje, že jediným cieľom zamýšľaných zmien je vytĺkanie politického kapitálu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies