Počet čínskych turistov na Slovensku stúpol o 97 %

NETKY.SK • 5 Február 2016, 16:17 • 2 min
Počet čínskych turistov na Slovensku stúpol o 97 %

BRATISLAVA - V prvých troch kvartáloch minulého roka zaznamenalo Slovensko 97-percentný nárast čínskych turistov oproti rovnakému obdobiu roka 2014.

slovakia

left justify in out

Ich celkový počet tak presiahol 21 tisíc. Informovala o tom Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR), ktorá vychádzala z údajov China Outbound Travel Research Institut. Riaditeľ a zakladateľ inštitútu Wolfgang Georg Arlt označil Slovensko za skokana roka v oblasti záujmu čínskych turistov o krajiny strednej a východnej Európy


Podľa Arlta najvýznamnejším faktorom rastúceho záujmu čínskych turistov o Slovensko je blízkosť Bratislavy od Viedne, ktorá je v Číne veľkým ťahákom. Výhodou je aj relatívne dobrá poloha Bratislavy a Slovenska v rámci poznávacích ciest Číňanov v strednej Európe. Či už je to trasa Varšava – Krakov – Bratislava – Budapešť alebo Praha – Bratislava – Viedeň – Budapešť. Vždy musia prechádzať cez našu krajinu, kde spravidla zostanú na minimálne jednu noc.
SACR prezentuje Slovensko na čínskom trhu samostatne, v rámci združenia krajín V4 s názvom Discover Central Europe a v spolupráci s Tourism Cooperation Centre. "Medzi hlavné marketingové aktivity patrí účasť na čínskych veľtrhoch cestovného ruchu, organizovanie infociest pre zástupcov čínskych cestovných kancelárií a relevantných médií po Slovensku, prezentačné aktivity vo významných čínskych mestách, ako aj príprava seminárov a workshopov s cieľom zatraktívnenia destinácie a zvýšenia počtu príjazdov čínskych turistov na Slovensko," uviedla generálna riaditeľka agentúry Marta Kučerová.


Podľa údajov Štatistického úradu SR navštívilo Slovensko za obdobie január až november predchádzajúceho roka viac ako 27 tisíc čínskych turistov, čo predstavuje oproti roku 2014 nárast o 99,4 %.


Slovenská agentúra pre cestovný ruch je štátna príspevková organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Ministerstva dopravy SR. Agentúra bola zriadená Ministerstvom hospodárstva SR v roku 1995. Špecializuje sa na marketing a štátnu propagáciu cestovného ruchu SR. Okrem toho poskytuje informácie o možnostiach cestovného ruchu na Slovensku a podporuje predaj produktov cestovného ruchu SR.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona