Počet chrípkových ochorení v Maďarsku prekročil hranicu epidémie

NETKY.SK • 13 Január 2017, 13:09 • 2 min
Počet chrípkových ochorení v Maďarsku prekročil hranicu epidémie

BUDAPEŠŤ - Počet pacientov, ktorí minulý týždeň v Maďarsku navštívili lekára s chrípkovými ochoreniami, bol vyše 16.000. Je to dvojnásobok počtu z predchádzajúceho týždňa, čo znamená, že bola prekročená hranica epidémie.

slovakia

left justify in out

Agentúru MTI o tom informoval Úrad štátnej zdravotnej služby (ÁNTSZ). Za hranicu epidémie sa považuje, ak počet nových ochorení presiahne 15.000 nových ochorení v priebehu jedného týždňa.

 

Za tejto situácie už zakázali návštevy vo viacerých nemocniciach a zdravotných zariadeniach Sabolčsko-satmársko-berežskej župy, Komárom-ostrihomskej župy, na niektorých oddeleniach nemocníc v Miškovci, v nemocniciach v Mosonmagyaróvári, Csorne a na gynekologickom a novorodeneckom oddelení Nemocnice Ferenca Jahna v Budapešti.

 

Vyše 40 percent pacientov s chrípkovými ochoreniami je vo veku 15-34 rokov, takmer 30 percent v kategórii od 35 do 59 rokov, 16 percent sú deti a 14 percent ľudia vo veku nad 60 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies