Počet chorých stúpol, v krajoch zatvárali školy i škôlky

NETKY.SK • 14 Február 2014, 14:50 • 2 min
Počet chorých stúpol, v krajoch zatvárali školy i škôlky

BRATISLAVA - Úradu verejného zdravotníctva lekári v tomto kalendárnom týždni nahlásili 58 208 akútnych respiračných ochorení (ARO).

slovakia

left justify in out

Oproti minulému týždňu počet chorých narástol o 5 percent. Najviac ochorení dýchacích ciest zaznamenali v Nitrianskom a Bratislavskom kraji, najnižšia chorobnosť bola v Košickom kraji. Najčastejšie sú choré deti do päť rokov. Agentúru SITA o tom informoval hlavný hygienik SR Ivan Rovný. Komplikovaný priebeh ochorení zaznamenali u 1 474 osôb, medzi najčastejšie komplikácie patrili zápaly prínosových dutín (781), ostatné komplikácie predstavovali zápaly uší (453) a zápaly pľúc (240).

Chrípku a chrípke podobné ochorenia hlásili lekári v 6 934 prípadoch. Najviac chorých na chrípku zaznamenali v Trnavskom kraji, najmenej v Košickom kraji. Chrípka a jej podobné ochorenia v tomto týždni najviac potrápili pacientov vo veku od 15 do 19 rokov. Chrípka v tomto kalendárnom týždni zatvorila 16 škôlok, šesť základných a štyri stredné školy. Najviac, až deväť zatvorených škôl, bolo v Trnavskom kraji. Žiaci mali pre chrípku voľno aj v ôsmich školách v Prešovskom kraji. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona