Počet chorých na žltačku typu A v Brezne znova stúpol, už je 52 ochorení

NETKY.SK • 16 December 2016, 15:20 • 2 min
Počet chorých na žltačku typu A v Brezne znova stúpol, už je 52 ochorení

BREZNO - Žltačka typu A v okrese Brezno nepoľavuje, počet chorých v tomto týždni znova stúpol. Epidemiológovia evidujú celkovo už 52 prípadov.

slovakia

left justify in out

"K doterajším prípadom vleklej epidémie žltačky typu A pribudli ďalšie dva prípady. Ide o deti - žiakov základnej školy v samotnom Brezne, ale aj v Polomke. Protiepidemické opatrenia v miestach, kde epidemiológovia zaevidovali chorých, boli urobené v celom rozsahu. Od začiatku epidémie je to dovedna už 52 prípadov," uviedla hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici Mária Tolnayová.

 

Opatrenia proti žltačke spočívajú v zaočkovaní ľudí, ktorí sa s chorými kontaktovali. Sú poučení o pravidlách sprísnených preventívnych opatrení, medzi ktoré patrí najmä osobná hygiena - umývanie rúk. Protiepidemické opatrenia v ohniskách nákazy ako dezinfekcia, lekársky dohľad, očkovanie kontaktov sa zabezpečujú priebežne.

 

Podľa Tolnayovej očkovanie je plne hradené z verejného zdravotného poistenia len v prípade, že osoba bola v kontakte s chorým alebo podozrivým na toto ochorenie.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona