Počet chorých na chrípku v Nitrianskom kraji rapídne stúpa

NETKY.SK • 12 Október 2022, 06:14 • 2 min
Počet chorých na chrípku v Nitrianskom kraji rapídne stúpa

NITRA - Chorobnosť na chrípku je v Nitrianskom kraji už niekoľko týždňov na vzostupe. Podľa správy Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre stúpol počet chorých aj v uplynulom týždni.

slovakia

left justify in out

 V priebehu 40. kalendárneho týždňa úrad zaevidoval celkovo 6289 respiračných ochorení. Z tohto počtu šlo o chrípku v 605 prípadoch. "Oproti predchádzajúcemu týždňu to predstavuje nárast chorobnosti o 14,3 percenta," informoval RÚVZ v Nitre. Najviac chorých bolo v skupine nula až päťročných detí, priebeh ochorení bol komplikovaný u 154 osôb. "Z celkového počtu ochorení bolo 54,6 percenta zápalov prínosových dutín, 11 percent zápalov pľúc a 34,4 percenta zápalov stredného ucha. Ochorenia hlásilo 53 percent praktických lekárov pre deti a dorast a 43 percent lekárov pre dospelých," 

Podľa slov odborníkov je očkovanie proti chrípke, spojené s očkovaním proti pneumokokom najspoľahlivejšou ochranou proti typickým zimným ochoreniam, ktoré je na Slovensku hradené z verejného zdravotného poistenia..



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona