Počet chorých na chrípku stúpa, zavreli jednu školu a päť škôlok

NETKY.SK • 14 Október 2016, 14:00 • 2 min
Počet chorých na chrípku stúpa, zavreli jednu školu a päť škôlok

BRATISLAVA - V 41. kalendárnom týždni lekári nahlásili 45 096 chorých na akútne respiračné ochorenia (ARO). Chorobnosť tak v porovnaní s predchádzajúcim týždňom stúpla o 2,5 percenta. Ako agentúru SITA informoval hlavný hygienik Ján Mikas, najviac chorých bolo v Bratislavskom kraji, najmenej v Prešovskom. Najčastejšie postihli respiračné ochorenia deti do päť rokov.

slovakia

left justify in out

Komplikovaný priebeh ochorení bol u 816 osôb, čo predstavuje 1,8 percenta zo všetkých ARO. Medzi najčastejšie komplikácie patrili zápaly prínosových dutín (457), zápaly stredného ucha (196) a zápaly pľúc (163).


Lekári v tomto týždni nahlásili 4 226 chorých na chrípku a chrípke podobné ochorenia, čo predstavuje 9,4 percenta zo všetkých nahlásených ARO. Oproti minulému týždňu tak chorobnosť vzrástla o 0,1 percenta. Najviac chorých bolo v Nitrianskom kraji, najmenej v Bratislavskom. Najviac chrípka postihla mladých vo veku 15 až 19 rokov.


Vzdelávanie prerušili v jednej základnej škole v Nitrianskom kraji, dvoch materských školách v Prešovskom kraji a po jednej materskej škole v Trnavskom, Banskobystrickom a Košickom kraji.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona