Počet chorých na chrípku sa zvyšuje, stúpol o osem percent

NETKY.SK • 20 Január 2017, 14:58 • 2 min
Počet chorých na chrípku sa zvyšuje, stúpol o osem percent

BRATISLAVA - V tomto kalendárnom týždni lekári nahlásili 73 902 chorých na akútne respiračné ochorenia (ARO).

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval hlavný hygienik SR Ján Mikas, chorobnosť oproti minulému týždňu stúpla o osem percent. Najviac chorých bolo v Nitrianskom kraji, najmenej v Banskobystrickom. Najčastejšie postihli respiračné ochorenia deti do päť rokov. Komplikácie zaznamenali v 1 707 prípadoch, čo predstavuje 2,3 percenta zo všetkých ARO. Medzi najčastejšie komplikácie patrili zápaly prínosových dutín (864), zápaly pľúc (483) a zápaly stredného ucha (360).


Lekári v tomto týždni nahlásili 10 745 chorých na chrípku a chrípke podobné ochorenia, čo predstavuje 14,5 percenta z celkového počtu hlásených ARO. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom chorobnosť stúpla o 30,1 percenta. Najviac chorých bolo v Nitrianskom kraji, najmenej v Košickom. Najviac chorých na chrípku bolo medzi mladými vo veku 15 až 19 rokov.


Pre chorobu prerušili vyučovanie v 43 materských školách, 64 základných školách a v dvoch stredných školách (jedna v Banskobystrickom kraji a jedna v Prešovskom kraji).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies