Počet chorých na chrípku klesá

NETKY.SK • 22 Apríl 2016, 15:24 • 2 min
Počet chorých na chrípku klesá

BRATISLAVA - V tomto kalendárnom týždni nahlásili lekári 39 075 chorých na akútne respiračné ochorenia (ARO). Chorobnosť tak v porovnaní s predchádzajúcim týždňom klesla o 4,8 percenta. Ako agentúru SITA informoval hlavný hygienik SR Ivan Rovný, najviac chorých bolo v Nitrianskom kraji, najmenej v Košickom. Najčastejšie postihli respiračné ochorenia deti do päť rokov.

slovakia

left justify in out

Komplikovaný priebeh ochorení bol u 806 osôb, čo predstavuje 2,1 percenta zo všetkých ARO. Medzi najčastejšie komplikácie patrili zápaly prínosových dutín (407), zápaly stredného ucha (236) a zápaly pľúc (163).

 

Lekári v tomto týždni tiež nahlásili 3 240 chorých na chrípku a chrípke podobné ochorenia, čo predstavuje 8,3 percenta zo všetkých nahlásených ARO. Oproti minulému týždňu ide o pokles o 20,6 percenta. Najviac chorých bolo v Nitrianskom kraji, najmenej v Bratislavskom a Košickom. Najviac chrípka postihla deti do päť rokov.

 

Vzdelávanie prerušili v dvoch materských školách v Košickom kraji, v jednej Prešovskom a jednej v Trnavskom kraji, ale takisto aj v dvoch základných školách v Trnavskom kraji, v dvoch v Prešovskom, a po jednej základnej škole v Banskobystrickom a Košickom kraji.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies