Počet chorých na akútne respiračné ochorenia aj chrípku stúpol

NETKY.SK • 28 Apríl 2017, 15:32 • 2 min
Počet chorých na akútne respiračné ochorenia aj chrípku stúpol

BRATISLAVA - Počet chorých na akútne respiračné ochorenia (ARO) v 17. týždni v porovnaní s tým predchádzajúcim stúpol.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval hlavný hygienik Ján Mikas, lekári nahlásili 34 707 akútnych respiračných ochorení a chorobnosť oproti predchádzajúcemu týždňu stúpla o 14,7 percenta. Najviac chorých bolo v Bratislavskom, najmenej v Banskobystrickom kraji.

 

Najčastejšie postihli respiračné ochorenia deti do päť rokov. Komplikácie zaznamenali v 801 prípadoch, čo predstavuje 2,3 percenta zo všetkých ARO. Medzi najčastejšie komplikácie patrili zápaly prínosových dutín (442), zápaly stredného ucha (242) a zápaly pľúc (117).

Lekári v tomto týždni nahlásili aj 2 531 chorých na chrípku a chrípke podobné ochorenia, čo predstavuje 7,3 percenta z celkového počtu hlásených ARO. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom chorobnosť stúpla o 32,3 percenta. Najviac chorých bolo v Trnavskom, najmenej v Bratislavskom kraji. Na chrípku boli najviac choré deti do päť rokov.

Pre chorobu prerušili vyučovanie vo dvoch základných školách Prešovskom kraji.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies