Počet cestujúcich v autobusoch RegioJetu vzrástol o 35 %

NETKY.SK • 22 Apríl 2016, 13:30 • 2 min
Počet cestujúcich v autobusoch RegioJetu vzrástol o 35 %

BRATISLAVA - Súkromný dopravca RegioJet, a. s. prepravil autobusmi medzi Prahou, Bratislavou a Budapešťou v prvom štvrťroku tohto roka 76-tisíc cestujúcich.

slovakia

left justify in out

Ich počet oproti rovnakému obdobiu vlaňajška vzrástol o vyše 35 %. Za prvé tri mesiace minulého roka žlté autobusy na uvedenej trase previezli 56 tisíc pasažierov. Ako spoločnosť v piatok informovala, spolu s pridávaním nových spojov a ďalším rastom počtu cestujúcich očakáva na tejto medzinárodnej linke štyristotisíc prepravených cestujúcich. Počet cestujúcich v autobusoch dopravcu na trase Praha - Bratislava - Budapešť dosiahol v roku 2014 približne dvestotisíc a v roku 2015 takmer tristotisíc.


RegioJet posilnil prevádzku autobusov medzi Bratislavou, Brnom a Prahou na deväť spojov v každom smere. Na podnet cestujúcich zaviedol aj špeciálne autobusové nočné spoje na tejto trati. "Chystáme sa vyhovieť časti cestujúcich, ktorí uprednostňujú jednodenné výlety a nechcú si zháňať na noc ubytovanie. Z Bratislavy po novom vypravíme nočný spoj, ktorý príde do Prahy krátko pred 7. hodinou ráno. Nočné spoje budú premávať každý deň v oboch smeroch," povedala riaditeľka autobusovej dopravy RegioJet Ivana Kašická.


Dopravca posilnil aj autobusové spoje medzi Bratislavou a Budapešťou na šesť denne. "Linka z Prahy do Bratislavy a Budapešti je pre nás kľúčová. Momentálne preto venujeme maximálnu pozornosť pridávaniu nových spojov, spolu s ktorým do prevádzky postupne zaraďujeme nové supermoderné autobusy Irizar i8, ktoré sme zakúpili špeciálne na túto trasu," uviedla Kašická.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona