Počet cestujúcich v autobusoch RegioJetu rastie, najmä na zahraničných spojoch

NETKY.SK • 1 September 2016, 14:25 • 2 min
Počet cestujúcich v autobusoch RegioJetu rastie, najmä na zahraničných spojoch

PRAHA - Stávka na masívny rozvoj medzinárodných liniek sa autobusovému dopravcovi RegioJet začína vyplácať.

slovakia

left justify in out

Medziročne sa v nich počet pasažierov zvýšil o viac než tretinu. Vyplýva to z polročných výsledkov o prepravených cestujúcich, ktoré RegioJet dnes zverejnil. Informoval o tom server iDNES.cz.

Celkovo firma na všetkých linkách zviezla za 1. polrok 4,21 milióna pasažierov. Medziročne to znamená rast o 12 %. "V 1. polroku nám veľmi rýchlo pribúdali cestujúci najmä na medzinárodných linkách a v zahraničí. Získali sme nových klientov pre linku z Bratislavy do Viedne, ale napríklad aj pre tradičnú linku Praha - Berlín a späť, kde rast dosiahol takmer 22 %," povedala riaditeľka autobusovej dopravy RegioJet Ivana Kašická.

 

V dôsledku zahraničnej expanzie firma zmenila označenie svojich autobusov. Už nejazdí pod značkou Student Agency, ale medzinárodne zrozumiteľnejším názvom RegioJet.

 

Hlavný biznis v autobusoch má RegioJet stále v Česku, kde ale už na vnútroštátnych linkách výraznejší rast nezaznamenáva. Za 1. polrok prepravila firma 2,93 milióna cestujúcich, o 1,7 % viac, než za rovnaké obdobie minulého roka. Medzinárodné linky sa počtom cestujúcich priblížili k miliónu, na slovenských vnútroštátnych linkách prepravil dopravca 377.000 ľudí.

 

Minulý rok firma expandovala aj do vnútroštátnej dopravy v Nemecku, kde medzi Berlínom a Drážďanmi prepravila 25.000 ľudí. RegioJet má vo flotile celkovo 210 autobusov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies