Počet cestujúcich na Budapest Airport sa v auguste zvýšil o 9,2 %

NETKY.SK • 5 September 2014, 18:07 • 2 min
Počet cestujúcich na Budapest Airport sa v auguste zvýšil o 9,2 %

BUDAPEŠŤ - V auguste tohto roka cestovalo cez budapeštianske Medzinárodné letisko Ferenca Liszta 943.582 pasažierov, čo je oproti augustu 2013 nárast o 9,2 %, informovala dnes agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Podľa údajov spoločnosti Budapest Airport (BA) motorom rastu počtu cestujúcich je lepšie využitie kapacít lietadiel, pričom sa zvýšil aj počet pohybov strojov o 3,1 %. V auguste 2014 zaznamenali celkove 7999 vzletov a pristátí.
     

Na rast mal vplyv aj vznik tohtoročných nových leteckých spojení - sú medzi nimi denný spoj s Belehradom spoločnosti Air Serbia, turecká spoločnosť Pegasus Air lines začala lietať do Budapešti z Istanbulu, španielske aerolinky Vueling spájajú maďarské hlavné mesto s Barcelonou a z parížskeho letiska Orly lieta spoločnosť Transavia France.
     

Ak tento trend bude pokračovať, do konca roka 2014 počet cestujúcich prekročí 9 miliónov, čo by bol rekord, tvrdí BA. Najviac cestujúcich využíva spoje s Londýnom, v rebríčku nasledujú Paríž, Frankfurt, Amsterdam a Istanbul.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona