Počet cestujúcich cez Letisko Viedeň sa zvýšil

NETKY.SK • 11 September 2014, 11:41 • 2 min
Počet cestujúcich cez Letisko Viedeň sa zvýšil

BRATISLAVA - Počet pasažierov, ktorí v auguste využili Letisko Viedeň, v porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka vzrástol o 4,1 % na takmer 2,276 mil. cestujúcich.

slovakia

left justify in out

Počet pasažierov sa tak dostal na najvyššiu úroveň v histórii letiska. Celková nákladná doprava medziročne posilnila o 11,7 %. Spoločnosť Letisko Viedeň o tom informovala vo vyhlásení, ktoré zverejnila vo štvrtok.

Počet pasažierov, ktorí v auguste z Letiska Viedeň cestovali do západnej Európy, sa medziročne zvýšil o 4,5 %, ale počet cestujúcich, ktorí smerovali do východnej Európy sa znížil o 7,7 %. Počet cestujúcich na Blízky východ vzrástol o 7,5 % a na Ďaleký východ o 18,3 %. Do severnej Ameriky v auguste z Viedne letelo o 36,5 % viac pasažierov ako v auguste 2013. 

 

Preprava cez letiská, v ktorých je Letisko Viedeň strategickým investorom, tiež posilnila. Letisko Malta evidovalo za obdobie januára až augusta rast počtu pasažierov o 8 % na 2,9 milióna. Počet cestujúcich, ktorí v období januára až augusta využili Letisko Košice, sa zvýšil o 51,2 % na 258 611.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies