Počet bezpečnostných medzier v softvére dosiahol vlani rekordnú úroveň

NETKY.SK • 27 Január 2018, 15:03 • 2 min
Počet bezpečnostných medzier v softvére dosiahol vlani rekordnú úroveň

POTSDAM - Počet odhalených slabých miest v počítačových softvéroch vlani dosiahol rekordnú úroveň.

slovakia

left justify in out

Podľa analýzy potsdamského Inštitútu Hassu Plattnera (HPI) vlani zaevidovali viac než 11.000 hlásení o slabinách alebo aktualizáciách zameraných na ich odstránenie. To je takmer o tretinu viac než v roku 2016.

 

"Aktuálne rekordné údaje o registrovaných bezpečnostných medzerách sú alarmujúce, keďže čoraz väčšie oblasti ekonomického, politického a spoločenského života závisia od komplexných softvérových riešení," varuje riaditeľ HPI Christoph Meinel.

 

Inštitút preto odporúča firmám aj súkromným používateľom, aby svoje programy pravidelne aktualizovali. Podľa Meinela sú najproblematickejšie najmä staršie systémy, pre ktoré sa už nevydávajú aktualizácie. Typickým príkladom je operačný systém Windows XP, ktorý ešte stále pracuje v miliónoch počítačov.

 

Základom analýzy je databanka HPI, do ktorej sa zhromažďujú informácie od výrobcov softvéru a ďalších internetových portálov zameraných na softvérovú bezpečnosť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona