Počasie zúrilo aj v Česku, najmä na severe Moravy

NETKY.SK • 18 Jún 2016, 07:24 • 2 min
Počasie zúrilo aj v Česku, najmä na severe Moravy

PRAHA - Rozmary počasia zasiahli i dnes časti Českej republiky, najviac však Moravskosliezsky kraj. Tam už o 17.00 h registrovali hasiči viac ako 400 zásahov a volaní o pomoc, a to najmä v súvislosti s dôsledkami prudkého nárazového vetra, ktorý zasiahol región.

slovakia

left justify in out

Najviac práce pripravili vyvrátené stromy a ich polámané konáre, ktoré sa takpovediac "podieľali" aj na niekoľkých nehodách vrátane kolízie osobného vlaku s vyvráteným stromom v okolí Bruntálu. O zásahy nebola núdza v okolí Ostravy, Frýdka-Místka, ale ani Opavy, Karvinej či Nového Jičína.

 

Vyplýva to z informácií českých elektronických médií.

 

V Ostrave-Petřkoviciach spadol vyvrátený strom na vedenie vysokého napätia, pričom došlo k menšiemu požiaru. Rozmary počasia narušili v kraji aj plynulosť železničnej dopravy, lokálne aj MHD, alebo ju dokonca dočasne ochromili.

 

Záchranári ošetrili v tejto súvislosti najmenej osem ľudí, medzi ktorými boli aj dve zranené osoby po dopravnej nehode, seniorka, do ktorej narazil kontajner s komunálnym odpadom, ako aj žena, na ktorú spadol niekoľkometrový konár a spôsobil jej otvorenú fraktúru dolnej končatiny a zranenie v chrbtovej oblasti. Inú ženu dokonca náraz vetra na ulici zhodil, pričom si zranila nohu, na ďalšiu spadla po náraze vetra trampolína s hmotnosťou asi 100 kilogramov.

V Ostrave dočasne uzavreli kvôli vyčíňaniu prírodného živlu miestnu zoologickú záhradu, v Opave došlo k uzavretiu Mestských sadov z bezpečnostných dôvodov, kým v Karvinej zrušili popoludňajšiu časť programu olympijskej roadshow.

 

Organizátori z hokejového tímu Oceláři Třinec sa rozhodli zrušiť aj na sobotu plánovaný výstup na Javorový vrch, informovali prostredníctvom jednej zo sociálnych sietí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies