Počasie zimným športom na Slovensku stále nepraje

NETKY.SK • 28 December 2013, 14:50 • 2 min
Počasie zimným športom na Slovensku stále nepraje

BRATISLAVA - Podľa predpovedí meteorológov sa situácia nemá výrazne zmeniť ani najbližšie tri dni.

slovakia

left justify in out

 Počasie zimným športom na Slovensku stále nepraje i dnes sú na horách teploty vysoko nad nulou. Ako ďalej pre agentúru SITA uviedla Ľubica Styková z Holiday Info, podľa predpovedí meteorológov sa situácia nemá výrazne zmeniť ani najbližšie tri dni. Na zjazdovkách, ktoré sú momentálne v prevádzke sa nachádza v priemere 20 až 30 cm technického snehu, len v niektorých lokalitách je to o 10 cm viac.

Lyžiarske podmienky sú dobré až obmedzené, na niektorých svahov ešte veľmi dobré. Pre nevyhovujúce podmienky je prevádzka prerušená napríklad na Kohútke a Čertove v Javorníkoch, na Janovkách v Zuberci, v Liptovskej Tepličke, na Šachtičkách, Látkach aj v Hornom Vadičove. Aktuálne je v prevádzke do 70 lyžiarskych stredísk a upravených 210 až 220 lyžiarskych svahov. Vo väčšine areálov je prevádzka čiastočná. Stále dobrá lyžovačka je napríklad vo východoslovenských strediskách Litmanová, Drienica, Levočská dolina a Makovica – Nižná Polianka, v stredoslovenských a tatranských areáloch Strednica – Ždiar, Ski Bachledova, Donovaly, Jasenská dolina, Tále aj Selce – Čachovo ako aj v strediskách na Orave a Kysuciach ako Veľká Rača, Oravská Lesná, Oravský Podzámok aj Ski Krušetnica. Pozor i dnes na silný vietor, ktorý môže spôsobiť odstávku niektorých dopravných zariadení vo vyšších nadmorských výškach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies