Počasie v Bratislave má už na svedomí aj vlaky, všetky sú zrušené

NETKY.SK • 18 Január 2013, 08:03 • 2 min
Počasie v Bratislave má už na svedomí aj vlaky, všetky sú zrušené

Počasie v Bratislave má už na svedomí aj vlaky, všetky sú zrušené - Zaujímavosti Hlavná železničná stanica v Bratislave je momentálne pre vlaky uzatvorená. Zrušené sú príchody aj odchody vlakov.

slovakia

left justify in out

img

Hlavná železničná stanica v Bratislave je momentálne pre vlaky uzatvorená. Zrušené sú príchody aj odchody vlakov. Dôvodom je silný vietor, ktorý na koľajových tratiach zanáša výhybky a vytvára záveje.

Ako informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavlíková, v teréne pracujú na odstránení problémov všetci ľudia i dostupná technika ŽSR. "Snažíme sa situáciu riešiť, no proti prírode sme bezmocní," uviedla pre TASR. Zároveň poprosila cestujúcu verejnosť o pochopenie a trpezlivosť. "Ďalší vývoj závisí od počasia, ak vietor ustane, situácia sa zlepší," dodala.

Na ostatnom území Slovenska je stav podľa jej slov bez problémov, pričom všetky stanice boli vyrozumené o podmienkach na Hlavnej železničnej stanici v Bratislave.

Ako informovala Zuzana Červená zo Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK), meškanie vlakov sa pohybuje od 60 do 90 minút. Dodala, že prichádzajúce vlaky od Nových Zámkov a zo Zvolena sú odklonené do stanice Bratislava Nové Mesto. Vlaky prichádzajúce z Trnavy ukončujú svoju cestu v Bratislave Rači".

"Vzhľadom na vyvíjajúce sa počasie ZSSK upozorňuje cestujúcich, aby zvážili cestovanie vlakom do Bratislavy," povedala Červená.

Aké je počasie v ďalších častiach Slovenska?

Na celom území Slovenska sa budú tvoriť záveje, východ potrápi aj vietor

Na celom území Slovenska dnes počas dňa hrozí tvorba snehových jazykov a závejov. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahu 1. stupňa. 

Výstraha platí pre celé územie Slovenska do 18. hodiny. SHMÚ v tejto súvislosti nabáda k zvýšenej opatrnosti na cestách.

V okresoch Košického i Prešovského kraja platí do dnešného večera aj výstraha 1. stupňa pre silný nárazový vietor. Miestami môže dosiahnuť rýchlosť 15 až 22 m/s. Vietor s takouto rýchlosťou môže spôsobiť škody, upozorňuje SHMÚ.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona