Počasie sa zlepšilo, cestári zrušili 2. situačný stupeň

NETKY.SK • 8 December 2013, 10:57 • 2 min
Počasie sa zlepšilo, cestári zrušili 2. situačný stupeň

PREŠOV - Neprejazdný ostáva pre kamióny horský priechod Vernár a taktiež je neprejazdná cesta medzi Štrbou a Šuňavou, ktorú sa cestári pokúsia sprejazdniť dnes.

slovakia

left justify in out

Cestári zo Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) dnes od 8.00 h zrušili 2. situačný stupeň na cestách v oblasti Štrba, Kežmarok, Levoča a Poprad.

Na týchto miestach pretrváva 1. situačný stupeň a situácia na cestách je pokojnejšia.

Ako pre TASR uviedol Miroslav Milý zo SÚC PSK, oproti včerajšku sa poveternostné podmienky zlepšili a vietor sa ustálil. Vodiči si aj napriek tomu majú dávať pozor, pretože v okolí Popradu sa miestami stále vyskytuje silnejší vietor a vytvárajú snehové jazyky.

Taktiež je na niektorých cestách v okolí Žiaru, Tatranskej kotliny, Starej Ľubovne, Prešova, Bardejova a Svidníka vzhľadom na nočné sneženie stále kašovitá alebo aj ujazdená vrstva snehu. No väčšina ciest je podľa Milého prejazdná. Neprejazdný ostáva pre kamióny horský priechod Vernár a taktiež je neprejazdná cesta medzi Štrbou a Šuňavou, ktorú sa cestári pokúsia sprejazdniť dnes.

Milý tiež povedal, že počas noci bolo v teréne 94 vozidiel SÚC PSK, ktoré spolu najazdili 12.000 kilometrov. Z toho 7300 prepluhovali a 4300 posypali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies