Počasie sa vyblázni: Čaká nás dážď na severe Slovenska a vietor v okolí Bratislavy

NETKY.SK • 23 Október 2018, 17:02 • 2 min
Počasie sa vyblázni: Čaká nás dážď na severe Slovenska a vietor v okolí Bratislavy

BRATISLAVA - V okolí Bratislavy môže v utorok silno fúkať, na severe Slovenska sa zase môže vyskytnúť silný dážď. Na svojej stránke na to upozorňuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý v tejto súvislosti vydal výstrahy.

slovakia

left justify in out

Silný dážď sa od utorka poobede do nasledujúceho dňa môže vyskytnúť v severných okresoch Banskobystrického, Trenčianskeho, Žilinského a Prešovského kraja. Spadnúť by malo 35 - 40 milimetrov zrážok, čo môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

 

V okresoch Senica, Malacky, Pezinok, Bratislava a Senec zas môže vietor dosiahnuť v nárazoch rýchlosť 65 až 85 kilometrov za hodinu. "Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu," píšu meteorológovia. Výstraha platí do stredy 18. h.

 

Na silný vietor by si mali v utorok a v stredu dať pozor aj turisti na strednom Slovensku. Na horách tam rýchlosť vetra v nárazoch môže dosiahnuť rýchlosť 135 až 150 kilometrov za hodinu, pre niektoré okresy preto platí výstraha druhého stupňa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona