Počasie robí problémy na cestách, havarovali desiatky áut

NETKY.SK • 8 Február 2015, 15:18 • 2 min
Počasie robí problémy na cestách, havarovali desiatky áut

PRAHA - Nepriaznivé počasie - sneženie a silný vietor - komplikuje dnes dopravu v Českej republike.

slovakia

left justify in out

Hromadná nehoda štyroch kamiónov a 20-50 ďalších vozidiel zablokovala dopoludnia cestu R1 na 17. kilometri. Pražský okruh je momentálne v jednom smere úplne uzavretý. Predpoludním došlo tiež k zrážke štyroch nákladných vozidiel a ďalších osobných áut na 117. kilometri diaľnice D1 v smere na Prahu, informoval Český rozhlas.
      

Podľa hovorcu pražskej polície Tomáša Hulana môže mať hromadná nehoda na Pražskom okruhu súvislosť so snehovou búrkou, ktorá sa dnes cez Prahu prehnala. Záchranári na mieste ošetrili šesť ľahko zranených ľudí.
      

Zrejme počasie spôsobilo aj hromadnú nehodu na 117. kilometri diaľnice D1. Zložky Integrovaného záchranného systému odviezli z miesta nehody 18 ľahko zranených. Jedného ťažko zraneného transportoval vrtuľník do Brna. Diaľnica je v smere na Prahu neprejazdná, možno z nej zísť na 119. kilometri v smere na Jihlavu a vrátiť sa na 112. kilometri.
      

Problémy aj na iných miestach ČR spôsobuje kombinácia snehu a silného vetra, ktorý v nárazoch dosahuje rýchlosť 50-70 km/h, na horách aj viac ako 90 km/h. Miestami sa preto tvoria snehové jazyky, na horách aj záveje. Počasie sa má upokojiť večer.
      

Problémy nie sú len na cestách. Kvôli silnému vetru napríklad nepremávajú lanovky na Ještěd a z Pece pod Sněžkou na Hnědý vrch. Horská služba v celých Krkonošiach momentálne neodporúča hrebeňové túry a varuje pred zvýšením rizika lavín.
      

Silný vietor a sneh komplikoval aj dopravu na železnici. Padajúci strom zastavil vlaky na trase medzi Povrlami a Dečínom. Prevádzku po jednej koľaji obnovili o 09.40 h, uviedol portál iDNES.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies