Počasie nás nepoteší: Najbližšie dni bude pršať, zrážky sa neskôr presunú na východ Slovenska

NETKY.SK • 20 Október 2016, 12:18 • 2 min
Počasie nás nepoteší: Najbližšie dni bude pršať, zrážky sa neskôr presunú na východ Slovenska

BRATISLAVA - Výdatnejšie zrážky dnes treba očakávať najmä na západnom a strednom Slovensku.

slovakia

left justify in out

Meteorológovia ich očakávajú aj v piatok a sobotu (21. - 22.10.), presunúť by sa však mali najmä na východ nášho územia.

 

Dnes i nasledujúce dni by malo denne ojedinele spadnúť 30 až 45 milimetrov zrážok. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahu prvého stupňa pred dažďom.

img

So zrážkami treba dnes počítať do neskorej noci, pokračovať môžu i nadránom, a to na väčšine nášho územia. V piatok treba s dažďom opäť počítať, a to už od skorých ranných hodín s výnimkou Bratislavského a Trnavského kraja.

 

img

 

V sobotu bude pršať v Košickom a Prešovskom kraji, zasiahne to i časť Banskobystrického kraja. Opäť by malo pršať do neskorej noci.

 

img

 

Predpoveď počasia na piatok:

Prevažne zamračené a dážď alebo mrholenie, od cca 1600 m sneženie. Na strednom Slovensku miestami výdatné zrážky. Miestami hmlisto. Nočná teplota 8 až 4 st. Denná teplota 6 až 13 st. Premenlivý vietor do 15 km/h.

 

Sobota:

Prevažne zamračené a na mnohých miestach dážď, od výšky približne 1500 m sneženie. V západnej polovici zmenšovanie oblačnosti a zrážky len ojedinele. Najnižšia nočná teplota 10 až 5, na západe okolo 3 st. Najvyššia denná teplota 7 až 13 st. Prevažne severozápadný vietor 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

 

Nedeľa:

Polooblačno až oblačno. Ráno a dopoludnia miestami hmlisto. Ojedinele slabé zrážky. Najnižšia nočná teplota +5 až -1 st. Najvyššia denná teplota 10 až 15, pri dlhotrvajúcej hmle okolo 7 st.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies