Počasie komplikuje dopravu aj v Česku

NETKY.SK • 14 Január 2017, 13:36 • 2 min
Počasie komplikuje dopravu aj v Česku

PRAHA - Husté sneženie komplikuje dnes dopravu na mnohých miestach Českej republiky. Problémy majú vodiči v Krušných horách, kde je niekoľko úsekov ciest úplne zatvorených. Kalamitný stav trvá tiež v severnej oblasti Plzeňského kraja. Na východe Čiech sa tvoria záveje a na ďalších miestach musia vodiči brať ohľad na poľadovicu. Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

S komplikáciami dnes budú zápasiť aj lyžiari, ktorí budú chcieť ísť smerom od mesta Klášterec nad Ohří do horského strediska Klínovec.

 

V okrese Teplice je dočasne uzatvorená trasa z mesta Mikulov do Moldavy. Čerstvý sneh je tiež na hlavnej ceste D7 od mesta Chomutov k hraniciam s Nemeckom. Pri stúpaní tam majú problémy kamióny.

V nižších polohách sú vozovky klzké. S veľkou opatrnosťou jazdia vodiči trolejbusov v Ústí nad Labem na severozápade Čiech. Niektoré spoje tak môžu mať mierne oneskorenie.

 

Českí meteorológovia upozornili, že neskôr v priebehu dneška sa zatiahne a bude na väčšine územia snežiť. Najvyššia denná teplota sa bude pohybovať okolo nuly, od stredných polôh sa majú aj naďalej tvoriť snehové jazyky a záveje.

 

Český hydrometeorologický ústav vydal varovanie, že vo vyšších polohách Česka a v celom kraji Vysočina sa môžu až do nedeľného večera tvoriť snehové jazyky. V časti Krušných hôr, najmä oblasti Klínoveckej hornatiny, hrozia záveje. V nížinách môže aj naďalej vznikať poľadovica alebo námraza.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies