Počasie cez víkend bolo rekordne teplé!

NETKY.SK • 3 Marec 2014, 14:40 • 2 min
Počasie cez víkend bolo rekordne teplé!

BRATISLAVA - Po mimoriadne teplom februári pokračuje tento trend aj na začiatku marca.

slovakia

left justify in out

Počas prvého marcového víkendu dosiahla v nedeľu (2. 3.) maximálna denná teplota vzduchu na niekoľkých meteorologických staniciach Slovenska zatiaľ najvyššie tohtoročné hodnoty. V Michalovciach namerali 17 stupňov Celzia a v Holíči 17,5 stupňa Celzia. Informoval o tom klimatológ zo Slovenského hydrometeorologického ústavu Pavel Faško.
      

"Pozorovatelia na viac ako jednej tretine meteorologických staníc na Slovensku zaregistrovali v nedeľu rekordy maximálnej dennej teploty vzduchu pre tento deň. Prekonávané boli rekordy prevažne z 2. marca v roku 1992, 1994, 1997, ale aj v roku 2007," uviedol Faško. 

 

Zároveň poznamenal, že v týchto rokoch boli horúce letá. "V tomto roku je zatiaľ mimoriadne teplo na celom území Slovenska, aj v kontinentálnejšej klíme východného Slovenska, aj vo vysokohorských polohách," dodal. O zvláštnosti súčasného stavu podľa neho svedčí aj rekord maximálnej dennej teploty vzduchu z Kamenice nad Cirochou, kde v nedeľu (2. 3.) namerali 15,7 stupňa Celzia, čím tam bol prekonaný 55 rokov starý rekord (14,9 stupňa Celzia).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies