Počas zimného festivalu Snežné psy vytvorili najväčšiu ľadovú sochu

NETKY.SK • 27 Február 2012, 12:04 • 2 min
Počas zimného festivalu Snežné psy vytvorili najväčšiu ľadovú sochu

Počas zimného festivalu Snežné psy vytvorili najväčšiu ľadovú sochu

slovakia

left justify in out

img

Počas uplynulého víkendu  sa v Tatranskej Lomnici počas zimného festivalu Snežné psy podarilo vytvoriť najväčšiu ľadovú sochu na Slovensku. PR manažérka spoločnosti Tatry Mountain Resorts Katarína Šarafínová informovala, že majster sveta v ľadovom sochárstve Zsolt M. Tóth z Maďarska ju vytesal za cca 24 hodín.
      Išlo o 3. ročník festivalu, určeného predovšetkým pre rodiny s deťmi. Na tvorivé dielne, vystúpenie divadla Teatro Tatro a iné sprievodné akcie sa prišlo počas víkendu pozrieť okolo 4000 ľudí. Celý program sa odohrával pri budove kabínkovej lanovky v Tatranskej Lomnici.        Na výrobu ľadovej sochy Tóth použil ľadové kvádre, ktoré sa vyrábali v mraziarňach v Poľsku. "Je to také netypické, že maďarský sochár vytesal z poľského ľadu najväčšiu sochu na Slovensku," konštatovala Šarafínová. Tóth z 37 ľadových blokov s rozmerom 100 x 50 x 25 cm vytesal sochu v tvare snežného psa. Šarafínová potvrdila, že ide o najväčšiu ľadovú sochu vytesanú na Slovensku. Jej výška je až tri metre. Výtvor by nemalo ohroziť ani oteplenie, keďže kvádre odolajú aj vyšším teplotám.      O zábavu sa počas celého víkendu staral Andrej Bičan. Okrem pohľadu na obratnú jazdu mašérov záujemcovia mohli vyhrať aj jazdu v záprahu. Svoj kúzelný nákladiak prinieslo do Tatranskej Lomnice aj divadlo Teatro Tatro s hercami Lukášom Latinákom, Róbertom Jakabom, Milanom Ondríkom atď. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies