Obeť exorcizmu, skupinka evanjelikálov upálila ženu pri vyháňaní diabla!

NETKY.SK • 10 Máj 2017, 06:56 • 2 min
Obeť exorcizmu, skupinka evanjelikálov upálila ženu pri vyháňaní diabla!

MANAGUA - Za upálenie mladej ženy s údajným cieľom vyhnať z nej démonov odsúdili v Nikarague evanjelikálneho pastora a ďalších štyroch členov jeho náboženskej komunity na 30-ročné tresty. Evanjelikalizmus označuje konzervatívnu vetvu protestantizmu, ktorá sa vyznačuje dôrazom na fakt, že Biblia je pre nich jediným zdrojom viery a Božieho zjavenia, dôraz kladú na pokánie a duševné znovuzrodenie človeka.

slovakia

left justify in out

Za vraždu 25-ročnej ženy dostali všetci po 30 rokov väzenia, pričom šesťročné tresty navyše súd udelil štyrom z nich aj za únos. Všetci však strávia vo väzení iba po 30 rokov, čo je horná hranica trestu v Nikaragui, poznamenáva denník Diario de Pontevedra.

 

Všetci odsúdení, medzi ktorými sa nachádzajú aj ženy, majú menej než 30 rokov. Najmladším z nich je 23-ročný pastor Juan Gregorio Rocha Romero. Päticu z protestantského zoskupenia Visión Celestial usvedčili zo zodpovednosti za februárovú smrť vidiečanky ešte minulý týždeň.

 

Podľa prokuratúry obvinení priviazali ženu v noci o drevený stĺp, pred ktorým zapálili oheň. Na to sa odobrali modliť sa, avšak zakrátko jeden z členov skupiny oznámil ostatným, že mal zjavenie, podľa ktorého treba ženu hodiť do ohňa, aby ju oslobodili od démonov. To aj spoločne urobili, napriek volaniu ženy o pomoc.

 

Žena utrpela popáleniny na 80 percentách tela a zraneniam o týždeň v nemocnici v Manague podľahla.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona