Počas víkendu to žije na Záhorí

NETKY.SK • 16 August 2014, 09:24 • 2 min
Počas víkendu to žije na Záhorí

Bratislava - Stupava, Rohožník a aj Záhorská Ves v Bratislavskom kraji si na tento víkend pre svojich obyvateľov aj návštevníkov pripravili bohatý program.

slovakia

left justify in out

„Záhorácke zábavy sú povestné. Verím, že aj tento víkend všetkých presvedčí, že na Záhorí to žije,“ zaželal úspech Stupave, Rohožníku aj Záhorskej Vsi predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.
      

Záhorácky víkend plný zábavy prebieha v Rohožníku na VIII. ročníku Obecných slávnostiach operným koncertom Milana Jagelku v rímsko-katolíckom kostole. Pre návštevníkov je dnes pripravený program už od 11.00 h. Na začiatok sa predstaví Divadlo Žihadlo, deň bude pokračovať vystúpeniami folklórnych súborov a večer zaspieva v Rohožníku Maroš Bango a Kmeťoband. Tancachtiví Záhoráci si tiež prídu na svoje, disco-párty bude pokračovať až do nedeľného rána.
      

VIII. Obecné slávnosti 2014 v Rohožníku budú pokračovať aj v nedeľu. Okrem koncertov skupín Para či Polemic sa predstavia o 16.00 h aj futbalisti z ŠKH Rohožník, ktorí nastúpia proti družstvu Záhoran Senica. Pre návštevníkov sú pripravené aj sprievodné výstavy, pred Kultúrnym domom si prídu na svoje všetky deti a kto je zvedavý na kultúrne tradície a remeselné zručnosti na záhoráckej dedine, môže navštíviť Sedlácky dvúr.
      

Dnes sa bude oslavovať aj v Stupave. Mástské hody sa začnú o 17.30 h vysviackou pomníka „Na pamiatku obce Mást“. Hodová zábava bude pokračovať na nádvorí bývalého Obecného domu v Máste, tam o 18.30 h uvedú do kultúrneho života aj knižnú monografiu 700 rokov obce Mást. Zábava bude pokračovať až do druhej hodiny ráno.
      

Dni Uhranského somíca v Záhorskej Vsi (somíc je historický názov pre sumca, ktorého dodnes lovia rybári na rieke Morava, pretekajúcou touto najzápadnejšou obcou Slovenska) sa začnú dnes ráno o pol desiatej v Záhorskej Vsi. V priestoroch Rybárskeho spolku Morava a Kultúrneho domu sa presne na poludnie predstaví Historický klub pohraničnej stráže a predvedie zásahovú akciu, o 16.30 h sa začne koncert Jadranky, o pol deviatej sa môžu návštevníci tešiť na žrebovanie tomboly a presne o 23.00 h sa začne ohňostroj. Nedeľný program sa začne na poludnie na futbalovom ihrisku, informovala hovorkyňa BSK Iveta Tyšlerová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies