Počas víkendu prišlo na pašeráckych lodiach o život 14 migrantov

NETKY.SK • 23 Október 2016, 14:01 • 2 min
Počas víkendu prišlo na pašeráckych lodiach o život 14 migrantov

MILÁNO - Talianske pobrežné hliadky našli počas víkendu v pašeráckych lodiach prevážajúcich migrantov cez Stredozemné more 14 mŕtvych osôb. S odvolaním sa na oznámenie talianskych úradov o tom dnes informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa pobrežnej stráže bola medzi nimi aj 25-ročná tehotná žena. Spoločne sa od piatka po dnešok podarilo z desiatok malých lodí alebo nafukovacích člnov zachrániť približne 5700 migrantov.

 

Taliansky premiér Matteo Renzi v sobotu počas návštevy Sicílie naliehal na svojich partnerov z Európskej únie, aby prišli s elementárnym riešením otázky migrantov a zdôraznil, že "takýmto spôsobom sa nedá pokračovať". Renzi žiadal tiež finančné postihy pre východoeurópske krajiny odmietajúce prijať utečencov.

 

Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) eviduje od začiatku tohto kalendárneho roka najmenej 3650 mŕtvych migrantov, ktorým sa nepodarilo prekonať nebezpečnú plavbu z Afriky do Európy cez Stredozemné more.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies