Počas víkendu na Šírave chytili ďalších opitých šoférov

NETKY.SK • 18 August 2014, 14:03 • 2 min
Počas víkendu na Šírave chytili ďalších opitých šoférov

BRATISLAVA/MICHALOVCE - Napriek avizovaným kontrolám a opatreniam prijatým v súvislosti s víkendovým zrazom motocyklistov chytili policajti na Zemplínskej šírave a v okolí 11 vodičov, ktorí sadli za volant pod vplyvom alkoholu, sedem z nich malo viac ako jedno promile. Jeden z rekordmanov nafúkal takmer štyri promile.

slovakia

left justify in out

Už v piatok v katastri obce Vinne zastavili 24-ročného motocyklistu, ktorý nemal prilbu a na motorke viezol dvoch ľudí.

Nemal pri sebe ani potrebné doklady a najskôr odmietol dychovú skúšku. Rozmyslel si to počas eskorty a nafúkal 1,42 promile.

 

V rekreačnej oblasti Hôrka chytili ďalších dvoch opitých motocyklistov. Jeden z nich mal motorku bez evidenčného čísla, vodič ani spolujazdec nemali prilbu. Ako agentúru SITA informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, 38-ročnému mužovi namerali 2,25 promile. Tretí 30-ročný motorkár na Honde nafúkal 2,23 promile. Viac ako 1,7 promile zase nafúkal 28-ročný vodič štvorkolky Kawasaki. V sobotu chytili aj opitú ženu za volantom. Michalovčanka na Audi mala 1,23 promile. V nedeľu skoro ráno nafúkal 38-ročný vodič Octavie 1,17 promile. Víkendového rekordmana stopla hliadka predpoludním pred obchodným centrom v Michalovciach, 56-ročný vodič Renaultu Megane sa odhodlal fúkať až na policajnej stanici. Pri prvej skúške mal 3,73 a pri opakovanej 3,92 promile. Všetci už čelia obvineniam z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Dvoch ďalších motorkárov a dvoch vodičov áut, ktorým namerali do jedného promile, budú riešiť v priestupkovom konaní. 

 

Počas bezpečnostnej akcie na Šírave dohliadalo na poriadok vyše sto policajtov. Odhalili sedem trestných činov, z nich päť objasnili a 46 priestupkov, z ktorých 32 vyriešili blokovými pokutami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies