Počas víkendových nepokojov v Paríži bolo zadržaných takmer 150 ľudí

NETKY.SK • 13 December 2020, 09:50 • 2 min
Počas víkendových nepokojov v Paríži bolo zadržaných takmer 150 ľudí

PARÍŽ - Počas sobotňajšieho protestu proti navrhovanému bezpečnostnému zákonu zadržala parížska polícia viac ako 140 ľudí. Demonštrácia mala niekoľko tisíc účastníkov.

slovakia

left justify in out

Zničené obchody aj autá

Muži zákona sa zamerali na demonštrantov, o ktorých sa domnievali, že by mohli robiť problémy, ako účastníci predošlých protestov, ktorí poškodili obchody, autá a napádali policajtov. Minister vnútra Gérald Darmanin informoval, že polícia zadržala dovedna 142 ľudí.

 


Protestný pochod ulicami Paríža sprevádzala v sobotu poriadková polícia. Ku koncu protestu policajti dokonca použili vodné delo.

 

Nielen v hlavnom meste 
Proti zákonu Francúzi protestujú už niekoľko víkendov. Okrem Paríža v sobotu protestovali ľudia aj v iných mestách. V Lyone napríklad úrady zatkli päť osôb, ktoré napadli policajtov a chceli rabovať obchody.

 

img

 

Zákroky polície by boli vždy v práve?

Najspornejšie opatrenie v rámci navrhovaného zákona je zamerané na sťaženie snímania policajtov. Jeho cieľom je zakázať zverejňovanie snímok s úmyslom ublížiť polícii. Kritici sa však obávajú, že zákon naruší slobodu médií a skomplikuje odhaľovanie policajnej brutality. Ustanovenie vyvolalo veľkú vlnu pobúrenia, v dôsledku čoho sa vláda rozhodla ho prepísať.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies