Počas Vianoc budú predajne na Slovensku zatvorené 2,5 dňa

NETKY.SK • 22 December 2018, 11:52 • 2 min
Počas Vianoc budú predajne na Slovensku zatvorené 2,5 dňa

BRATISLAVA - Po takzvanej zlatej nedeli (23. 12.), kedy býva väčšina obchodov na Slovensku otvorená a ľudia už tradične využívajú tento deň na nákup darčekov, budú následne cez Vianoce predajne zatvorené 2,5 dňa. To znamená, že prevádzky sa zatvoria na Štedrý deň (24. 12.) predpoludním a zatvorené budú počas celého 25. decembra a aj 26. decembra.

slovakia

left justify in out

Takéto opatrenie priniesla novela Zákonníka práce a platí už druhý rok. V minulosti bývali totiž obchody počas Vianoc zo zákona zatvorené len 1,5 dňa.

 

Ľudia by tak mali pamätať na to, že posledné predvianočné nákupy musia stihnúť najneskôr predpoludním 24. decembra. Zamestnanci totiž nemôžu v obchodoch pracovať na Štedrý deň po 12.00 h. Pracovníci v predajniach tak musia dovtedy ukončiť všetku svoju prácu, poupratovať či uzatvoriť pokladnice. To znamená, že obchody sa na Slovensku v tento deň zatvoria ešte pred 12.00 h, teda napríklad o 11.30 h či o 11.00 h.

 

Predajne sa opäť otvoria až 27. decembra. Následne však budú zatvorené aj 1. januára a 6. januára 2019.

 

Výnimkou zo zákazu predaja majú len čerpacie stanice či predajne na letiskách a staniciach, tiež lekárne alebo predajne suvenírov. Zákaz sa pritom vzťahuje len na predaj tovaru, otvorené tak môžu byť prevádzky poskytujúce služby, napríklad kadernícke a kozmetické salóny či požičovne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies