Počas veľkonočných sviatkov vypraví ZSSK o 18 vlakov viac

NETKY.SK • 1 Apríl 2023, 11:00 • 2 min
Počas veľkonočných sviatkov vypraví ZSSK o 18 vlakov viac

BRATISLAVA - Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) posilní vlakovú dopravu počas veľkonočných sviatkov o 18 vlakov, z toho šesť expresov a 12 rýchlikov medzi Bratislavou a východným i stredným Slovenskom.

slovakia

left justify in out

Najväčší kresťanský sviatok je každoročne spojený so zvýšeným pohybom cestujúcich. Národný dopravca preto počas Veľkej noci opäť posilňuje osobnú dopravu. Na Zelený štvrtok vypraví národný dopravca štyri vlaky (dva expresy a dva rýchliky), na Veľký piatok päť rýchlikov a na Veľkonočný pondelok, keď sa očakáva najväčší záujem o prepravu, sedem vlakov (tri expresy a štyri rýchliky). ZSSK tým sleduje posilnenie spojenia medzi hlavným mestom a východným i stredným Slovenskom. Priemerná obsadenosť najvyťaženejších vlakov je zatiaľ približne 72 %.

 

Odchodové časy posilových spojov sú uvedené na webovej stránke ZSSK. Vzhľadom na zvýšený záujem o cestovanie v tomto období národný dopravca odporúča cestujúcim, aby si cestovné doklady zaobstarali v dostatočnom časovom predstihu. Zároveň odporúča v záujme osobného komfortu zabezpečiť si miestenky, hoci väčšina vlakov ZSSK nie je povinne miestenková. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies