Počas veľkonočných sviatkov si nenakúpite, brány obchody sa zatvoria na tri dni

NETKY.SK • 29 Marec 2018, 10:46 • 2 min
Počas veľkonočných sviatkov si nenakúpite, brány obchody sa zatvoria na tri dni

BRATISLAVA - Obchody na Slovensku budú počas tohtoročných veľkonočných sviatkov po prvý raz zatvorené tri dni. A to na Veľký piatok, Veľkonočnú nedeľu a Veľkonočný pondelok.

slovakia

left justify in out

Takéto opatrenie priniesla novela Zákonníka práce, ktorá platí od júna minulého roka. Po novom tak ľudia počas blížiacich sa veľkonočných sviatkov nakúpia už iba v sobotu. Doteraz boli predajne počas Veľkej noci zatvorené len na Veľkonočnú nedeľu.

 

Výnimkou zo zákazu predaja majú čerpacie stanice či predajne na letiskách a staniciach, tiež lekárne alebo predajne suvenírov. Zákaz sa pritom vzťahuje len na predaj tovaru, otvorené tak môžu byť prevádzky poskytujúce služby, napríklad kadernícke a kozmetické salóny či požičovne.

 

Podľa Odborového zväzu pracovníkov obchodu a cestovného ruchu vítajú takéto opatrenia najmä matky s deťmi, ktoré v predajniach pracujú. Takmer 80 % zamestnancov v obchodoch totiž tvoria ženy.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona