Počas Veľkej noci bude na cestách a uliciach viac policajtov

NETKY.SK • 27 Marec 2013, 10:43 • 2 min
Počas Veľkej noci bude na cestách a uliciach viac policajtov

BRATISLAVA - Na slovenských cestách aj v uliciach bude oddnes viac dopravných i poriadkových policajtov, krajské riaditeľstvá policajného zboru sa rozhodli posilniť pred veľkonočnými sviatkami hliadky tak, aby efektívne chránili slušných vodičov.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová. V prvých dňoch zvýšia policajti dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky najmä preventívne, zamerajú sa najmä na hlavné cestné ťahy, nehodové miesta a úseky. Ak si to situácia vyžiada, budú podľa Baloghovej riadiť aj dopravu. Cieľom polície podľa hovorkyne nie je vyberanie pokút, o čom svedčí aj fakt, že o zvýšenom počte policajtov informuje vopred. Polícia upozorňuje vodičov a cyklistov, aby si najmä na Veľkonočný pondelok nesadali za volant potúžení alkoholom. Polícia upozorňuje, že jazda pod vplyvom alkoholu nad jedno promile alebo odmietnutie vyšetrenia na jeho zistenie je trestným činom, za čo hrozí až ročné väzenie. Zvýšený dohľad policajtov bude trvať do utorka 2. apríla.

Počas minuloročnej Veľkej noci podľa Baloghovej ohrozovalo svoje i cudzie životy 89 opitých vodičov motorových vozidiel. Nad jedno promile nafúkalo a teda spáchalo trestný čin 14 vodičov. Napomenutím riešili policajti najmä priestupky chodcov a cyklistov. Minulý rok od piatku 6. apríla do pondelka 9. apríla polícia zaznamenala celkom 109 dopravných nehôd. O život prišla jedna osoba, ťažko sa zranilo päť osôb a ľahké zranenia utrpelo 47 osôb. Rok predtým bolo na Veľkú noc 156 nehôd, štyria ťažko zranení a 67 ľahko zranených osôb. Počas Veľkej noci v roku 2010 zaznamenala polícia 167 dopravných nehôd, jedného usmrteného, 14 ťažko a 52 ľahko zranených osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies