Počas utorka prišlo do Maďarska vyše 6600 utečencov

NETKY.SK • 30 September 2015, 15:05 • 2 min
Počas utorka prišlo do Maďarska vyše 6600 utečencov

BUDAPEŠŤ - Na územie Maďarska prišlo v utorok ďalších viac ako 6600 utečencov, z ktorých takmer všetci využili trasu cez chorvátsko-maďarskú hranicu.

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na vyhlásenie maďarskej polície o tom dnes informovala agentúra APA.

 

Utečenci sa presúvajú do Maďarska cez Chorvátsko od polovice septembra, keď Budapešť sprísnila režim na hranici so Srbskom. Podľa APA v noci nadnes pokračoval aj prílev utečencov z Maďarska do Rakúska, pričom z hraničného priechodu Nickelsdorf hlásili príchod 3200 osôb.

 

Agentúra priniesla taktiež aktuálnu štatistiku z Chorvátska, ktoré za posledné dva týždne zaznamenalo na svojom území vyše 88.500 utečencov. Z nich viac ako 4200 prišlo zo Srbska v utorok, uviedla s odvolaním sa na vyhlásenie ministerstva vnútra v Záhrebe.

 

Maďarská vláda medzitým oznámila, že vyčlení dodatočných 370 miliónov eur (1,18 mil. eur) na starostlivosť o neplnoletých utečencov, ktorých na ceste nesprevádzajú dospelí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies