Počas týždňa sa môžete v Senici povoziť na FaceBuse

NETKY.SK • 14 September 2014, 14:50 • 2 min
Počas týždňa sa môžete v Senici povoziť na FaceBuse

SENICA - Na bicykloch prídu v stredu do práce zamestnanci Mestského úradu v Senici, zapoja sa tak do Európskeho týždňa mobility. Seničanov v tomto týždni bude voziť aj FaceBus, čaká ich spanilá ekojazda mestom, ale aj bezplatná mestská hromadná doprava.

slovakia

left justify in out

Parkovisko pri mestskom úrade bude v stredu využité úplne inak ako býva bežne. ,,Na parkovisku vytvoríme ekozónu, ktorou poukážeme na to, čo všetko by v mestách mohlo byť, keby nebolo toľko áut a toľko parkovísk. Urobíme si tam piknik, detské ihrisko, možno nejakú kaviarničku,“ priblížila Ivona Klimentová z informačného centra Europe Direct Senica. Radnica vyzvala aj ostatných obyvateľov mesta, aby aspoň v tento deň nechali svoje autá doma a do práce išli na bicykloch.

 

Počas celého Európskeho týždňa mobility bude v Senici na linkách 2 a 3 premávať FaceBus, ktorý bude vyzdobený v štýle známej sociálnej siete. Cestujúci tu budú môcť po vzore internetovej siete zanechať odkaz, ,,lajk“ alebo nájsť svoju tvár na fotografiách z mestských akcií. Vo štvrtok sa podľa Klimentovej obyvatelia mesta na korčuliar, bicykloch, kolobežkách, skejtbordoch, longbordoch a ďalších ekologických dopravných prostriedkoch môžu zapojiť do spanilej ekojazdy mestom. Okrem toho bude v piatok 19. septembra mestská hromadná doprava v meste pre všetkých zadarmo.

 

Európsky týždeň mobility je každoročná kampaň o udržateľnej mestskej mobilite organizovaná s politickou a finančnou podporou Európskej komisie. Cieľom kampane je podporiť európske samosprávy, aby zaviedli a podporovali udržateľné dopravné opatrenia a prerozdelili či prebudovali ulice i verejné priestranstvá v prospech ľudí. Miestne samosprávy by zároveň mali vyzvať ľudí, aby vyskúšali alternatívy automobilovej dopravy. V Senici spoja týždeň mobility so štvrtým ročníkom Senického týždňa dobrovoľníctva. Mladí dobrovoľníci pomôžu skrášliť mesto, okrem toho sa pokúsia spríjemniť život ľuďom zo Zariadenia sociálnych služieb, ktorých zoberú na malý výlet mestom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies