Počas Thai-boxe zápasov diváci bojovali o pohár Majstra Horehronia

NETKY.SK • 21 Júl 2013, 15:13 • 2 min
Počas Thai-boxe zápasov diváci bojovali o pohár Majstra Horehronia

HEĽPA - Organizátori sa podujatím snažia začínajúcim zápasníkom doviesť kvalitných súperov na Horehronie a obecenstvo čo najviac prilákať k športu.

slovakia

left justify in out

O pohár Majstra Hrona v tlaku na lavičke súťažili v sobotu 20. júna diváci počas bodovacích zápasov v Thai-boxe v Heľpe.

Športové popoludnie si spestrili aj súťažou v pretláčaní rukou či amatérskym boxom. Ako pre TASR povedal organizátor podujatia a dvojnásobný Majster sveta v profesionálnom Thai-boxe Rudolf Ďurica, podujatím sa začínajúcim zápasníkom snažia na Horehronie doviesť kvalitných súperov a obecenstvo čo najviac prilákať k športu. 

Diváci mali pôvodne sledovať štyri zápasy medzi slovenskými, maďarskými a českými reprezentantmi. Na poslednú chvíľu sa však maďarskí Thai-boxeri ospravedlnili. V hlavnom zápase večera tak v kategórii C nastúpil domáci Michal Štulrajter z Fight clubu Slovakia proti Danielovi Bauerovi z Elvis gym v Českej republike. Hoci prvé sekundy zápasu naznačovali vyrovnaný zápas, českému reprezentantovi stačil jediný úder, aby poslal domáceho borca k zemi v bezvedomí. Bauer sa tak stal víťazom systémom KO. "Michal je zápasník, ktorý zatiaľ zbiera skúsenosti v profi ringu s plnými údermi. Má za sebou jedno víťazstvo proti reprezentantovi Turecka a dúfali sme, že bude bodovať aj tentoraz. Toto je však tvrdý šport a aj takéto chvíle k nemu patria. Našťastie sa po pár sekundách prebral a bude úplne v poriadku,"povedal Ďurica.

Dobrovoľníci z publika bojovali o pohár Majstra Hrona v tlakoch na lavičke. Každého prihláseného najskôr odvážili a na činku mu naložili polovicu jeho vlastnej hmotnosti. Víťazom sa stal Peter Pletka z Pohorelej, ktorý s 60-kilogramovou činkou zvládol 79 opakovaní. Bodovali však predovšetkým ľahší borci, ktorí zvládali 60 opakovaní s 30-kilogramovou činkou. "Je to predovšetkým o športe a takýmto spôsobom sa snažíme prilákať ľudí čo najviac k športu. Teší ma, že sa do tlakov zapojila aj jedna žena a pritom svojim výkonom vôbec nezaostávala. V tomto duchu chceme pokračovať aj ďalej. Už 24. augusta privítame na Heľpe profesionálnych bojovníkov z Ukrajiny," dodal organizátor Thai-boxerských zápasov v Heľpe. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies