Počas sviatkov ošetrili v detskej nemocnici v Bratislave takmer tisícku pacientov

NETKY.SK • 28 December 2015, 13:46 • 2 min
Počas sviatkov ošetrili v detskej nemocnici v Bratislave takmer tisícku pacientov

BRATISLAVA - V pohotovostných ambulanciách Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou (DFNsP) v Bratislave počas vianočných sviatkov a nedele (27.12.) ošetrili 987 pacientov.

slovakia

left justify in out

Do nemocnice prišli detskí pacienti hlavne s akútnymi ochoreniami dýchacích ciest, horúčkami, ale i zvracaním a hnačkami. Z nich štvrtina mala akútne chirurgické ochorenie. "Počas Vianoc boli ošetrení aj dvaja pacienti s toxickým účinkom alkoholu, ktorý navodil bezvedomie. Boli to dve dievčatá vo veku 15 a 17 rokov a ich zdravotný stav si vyžiadal liečbu na lôžkovej časti," uviedla hovorkyňa.

 

Kamenická doplnila, že dve deti predškolského veku vypili agresívny čistiaci prostriedok a zdravotný stav obidvoch detí si vyžiadal hospitalizáciu. "Jedno dieťa zjedlo vianočnú guľu, tri deti spadli z koňa. Po úraze na trampolíne ošetrili dve deti, rovnako dve deti utrpeli popáleniny," priblížila hovorkyňa s tým, že jednému dieťaťu po prechádzke v prírode vyberali prisatého kliešťa. "Preto lekári, aj keď je to veľmi neobvyklé v tomto ročnom období, odporúčajú po prechádzke v lese skontrolovať deti aj seba, pretože kliešte nespia a sú aktívne," radí hovorkyňa.

 

Napriek enormnému počtu malých pacientov sa podľa hovorkyne nemocnice počas služieb nevyskytli závažné ťažkosti s priepustnosťou pohotovostných ambulancií a pacientov vyšetrovali neodkladne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona