Počas stredy sa očakáva nárazový vietor

NETKY.SK • 9 Apríl 2019, 18:43 • 2 min
Počas stredy sa očakáva nárazový vietor

BRATISLAVA - Obyvatelia Košického kraja budú mať veternú stredu (10. apríla). Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe upozorňuje, že priemerná rýchlosť vetra v juhovýchodnej časti Slovenska môže počas stredy dosiahnuť 50 kilometrov za hodinu.

slovakia

left justify in out

"Krátkodobo, v nárazoch, môže vietor viať rýchlosťou 65 až 70 kilometrov za hodinu," spresňujú meteorológovia v rámci výstrahy 1. stupňa, ktorá platí od polnoci až do 18.00 h.

 

Tvorí sa kopovitá oblačnosť a prehánky. Čakajú sa búrky Aktuálne teploty sa na našom území pohybujú okolo hranice +20 °C, pričom najmä v oblastiach, kde je zmenšená oblačnosť, čo je prevažne na západe a východe stúpajú teploty aj nad túto hranicu. 

 

V teplom vzduchu, ktorý prúdi nad naše územie sa začínajú vytvárať prvé prehánky. Tie sa vytvárajú predovšetkým v oblasti hôr na pomedzí medzi západným a stredným Slovenskom. 

 

img

 

Konštatujú zároveň, že predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, môže však spôsobiť škody menšieho rozsahu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies