Počas stoviek razií zadržali v Tunisku 74 podozrivých z terorizmu

NETKY.SK • 19 Júl 2015, 20:20 • 2 min
Počas stoviek razií zadržali v Tunisku 74 podozrivých z terorizmu

TUNIS - Príslušníci tuniských bezpečnostných zložiek zadržali v uplynulých dňoch 74 podozrivých z terorizmu.

slovakia

left justify in out

Ako vyplýva z informácií tlačovej agentúry DPA, ktorá sa odvoláva na dnešnú správu tuniského ministerstva vnútra, podozrivých z členstva v extrémistických zoskupeniach zadržali počas 845 razií v dňoch 11.-17. júla. 


Tuniská vláda zintenzívnila boj s extrémistami po teroristickom útoku na hotelové zariadenia v Súse, ktorý si na sklonku júna vyžiadal životy 38 hostí, vrátane 30 britských a dvoch nemeckých občanov. K akcii sa prihlásili stúpenci tzv. Islamského štátu. 


Do služby v uplynulých dňoch povolali ďalších 100-tísic bezpečnostných pracovníkov, ktorí majú zvýšiť bezpečnosť v krajine a zabrániť teroristickým útokom. Tritisíc z nich nasadili na ochranu pláží, turistických hotelov a archeologických pamiatok. 


V uplynulom týždni tuniské vládne zdroje informovali aj o eliminácii viacerých popredných členov teroristickej skupiny blízkej sieti al-Káida. 
O možnostiach ďalšej podpory pre Tunisko by v pondelok mali v Bruseli rokovať aj ministri zahraničných vecí členských štátov Európskej únie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies